keskiviikko 5. syyskuuta 2012

KÄSI HOUSUUN, TYKKI NOUSUUN

Monissa lukioissa on perinteenä ekaluokkalaisten mopotuspäivä eli "orjapäivä". Päivän ideana on toivottaa  ekavuotiset hauskalla, mutta ei välttämättä niin mukavalla tavalla tervetulleiksi uuteen kouluun. Meidän koulussa tämä päivä kulkee nimellä Tykitys. Useissa kouluissa, kuten myös meidänkin koulussa, ohjeistuksena on, että kouluun tullaan ilman meikkiä, hiukset laittamatta ja tarvittavat tavarat kannetaan ämpärissä tai muovipussissa.

Tykityksessä kakkosvuotiset järjestävät päivän ja huolehtivat sen kulusta. Jokaisella kakkosella on yksi tai useampi "tykitettävä", jonka/jotka hän pukee naurettavasti ja ohjeistaa, miten toimia "roolissa". Näissä asuissa hengaillaan koko päivä. Pähkinänkuoressa (hehheh) Tykitykseen kuuluu abien palvomista ja palvelemista, kakkosten ankaran käskytyksen alla olemista, hevosen jortikkaa, viholliskoululla Rellulla huutelua, Tampereen keskustorille marssimista, hevosen jortikkaa, huikeat alku- ja loppujuhlat, hevosen jortikkaa ja muutama "normaali" oppitunti. Ja vielä kerran hevosen jortikkaa!Maria puettiin yhdeksi Call On Me -tanssiryhmän jäseneksi. Ryhmällä oli koreogrefia, jonka he pyydettäessä esittivät, ylläripylläri, Call On Me -biisin tahtiin. Jollain sattumankaupalla Emppu myös puettiin tanssijaksi. Hän tosin oli osa latinosävytteistä aerobicryhmää nimeltä: las Frutas de Pasiõn. Pyydettäessä Jorge (=Emppu) esittäytyi flirtisti espanjaksi ja näytti sarjan kuumia latinoliikkeitä.Ja sitten lähdettiin ulos...Eikä tässä vielä kaikki! Koko päivän armottoman ykkösten nöyryytyksen jälkeen, oli loppujuhla, jossa jumalaiset abit palauttivat kakkoset takaisin maanpinnalle.
Kokonaisuudessaan päivä oli maukas ja opettajaamme siteeraten "Tää on tällänen hepulipäivä, mä en odota teiltä yhtään mitään. Te voitte lähtee käytäville hyppii tai tehä mitä lystää."Nöyryytetyt, mutta hengissä olevat tanssijattaret Maria & Jorge kuittaavat.

2 kommenttia: